news

Concurs de proiecte: Debut in regie

 CONCURS DE PROIECTE: DEBUT IN REGIE

Teatrul Naţional Vasile Alecsandri Iaşi organizează în perioada 1 februarie - 1 mai concursul de proiecte Debut în regie. 
Pot participa absolvenţi ai studiilor de regie cu maxim doua spectacole realizate(unul din ele fiind licenţa). Proiectul va trebui să conţină  textul spectacolului ( maximum 10 personaje)avut în vedere pentru a fi montat, caietul de regie, schiţele de decor şi alte date legate de spectacol. CV-ul participantului si datele de contact vor fi prezentate în plic închis. Competiţia se va desfăşura în două etape. In prima etapa se vor juriza toate propunerile avându-se in vedere criterii de originalitate, creativitate şi actualitate. După stabilirea selecţiei finale  urmează etapa a doua în care se vor deschide plicurile cu datele personale şi regizorii vor fi invitaţi la un  interviu. 
Câştigătorul concursului va avea posibilitatea să îşi monteze spectacolul în cadrul Programului Teatrului Naţional Art Factory la Sala Uzina cu Teatru, cheltuielile de montare, un onorariu şi cazarea pe durata repetiţiilor fiind asigurate de Teatrul Naţional. Sala Uzina cu teatru (100 de locuri) şi-a dobândit renumele unui spaţiu dedicat producţiilor contemporane pe care şi-au aşternut semnătura tineri creatori de spectacole:Radu Apostol,Chris Simion, David Schwartz, Ioana Paun,Vlad Cepoi, Liviu Cristian. 
 

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate. ANPC