news

Laureaţii premiilor UNITER decernate în cadrul Galei de la Teatrul Naţional

  Premiile naţionale UNITER s-au decernat pentru a doua oară în afara Bucureştiului. O astfel de festivitate a mai avut loc la Sibiu, în 2007. Ion Caramitru şi-a declarat public sprijinul oferit Iaşului în cursa pentru obţinerea titlului de capitală culturală europeană. La eveniment a avut loc şi lansarea generaţiei(...)

Detalii

Un Paşte fericit tuturor spectatorilor şi colaboratorilor noştri !

 Teatrul Naţional Iaşi vă urează un Paşte fericit, în pace şi armonie! Vă aşteptăm la teatru pe data de 8 mai, ora 19.30, la Uzina cu teatru, la spectacolul Nirvana.

Detalii

„Prăpădul” la Teatrul Naţional Iaşi

Un text în premieră absolută în România, un regizor „convertit”, după o prodigioasă carieră de scriitor, şi cinci actori din generaţii diferite, reevaluând relaţia dintre „viaţă şi moarte” - sunt doar câteva dintre „ingredientele” celui mai nou spectacol al Naţionalului(...)

Detalii

Şcoala Altfel la Teatrul Naţional Iaşi

 În cadrul parteneriatului şcolar Şcoala Altfel, Teatrul Naţional Iaşi oferă elevilor spectacolul Focul(451º Fahrenheit) de Ray Bradbury. Reprezentaţiile au loc după cum urmează: 3 aprilie, Sala Teatru la Cub, ora 11.00 4 aprilie, Sala Teatru la Cub , de la ora 11.00 şi de la ora 14.00. Spectacolul este montat de(...)

Detalii

Cronică de teatru: Prejudecăţi şi mituri spulberate

 Decizând să monteze „Pălăria florentină” la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi, regizorul Silviu Purcărete a întreprins trei acte cu semnificaţie simbolică. Primul depăşeşte sfera artisticului şi o acoperă, mai curând şi la modul exemplar, pe aceea a moralei şi(...)

Detalii

Mihai Măniuţiu pregăteşte o nouă premieră la Teatrul Naţional Iaşi

 Repetiţii şi lucru intens pe scenele Teatrului Naţional ieşean.  Pe lîngă cele doua spectacole aflate în pregătire, Prăpădul de Attila Bartis, în regia lui Lucian Dan Teodorovici şi Variaţiuni enigmatice de Eric Emmanuel Schmitt, în montarea lui Liviu Manoliu, o nouă premieră prinde contur în(...)

Detalii

Sala Mare asaltată de iubitorii de teatru

  Sala Mare devine neîncăpătoare pentru spectacolele Teatrului Naţional programate în weekendurile acestei luni. Pentru spectacolul Visul unei nopţi de vară în regia lui Radu Afrim din 17 martie, programat la Sala Mare, biletele s-au epuizat. O cerere foarte mare  s-a înregistrat şi pentru(...)

Detalii

Zeul măcelului se joacă în cadrul campaniei UNITER Artiştii pentru artişti

UNITER lansează ediţia a XII-a a programului anual Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, eveniment unic prin categoria de beneficiari căreia i se adresează. Teatrul Naţional iaşi se alătură şi în acest an acestui act caritabil, oferind publicului pe 28 martie spectacolul Zeul măcelului de Yasmina(...)

Detalii

Concurs de proiecte: Debut in regie

 CONCURS DE PROIECTE: DEBUT IN REGIE Teatrul Naţional Vasile Alecsandri Iaşi organizează în perioada 1 februarie - 1 mai concursul de proiecte Debut în regie.  Pot participa absolvenţi ai studiilor de regie cu maxim doua spectacole realizate(unul din ele fiind licenţa). Proiectul va trebui să conţină  textul(...)

Detalii

Trupa ieşeană, în festivaluri

Teatrul Naţional Iaşi este din nou prezent pe lista invitaţilor la cele mai importante festivaluri de teatru din ţară. Pe 23 octombrie, trupa ieşeană va urca pe scena Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad cu spectacolul Visul unei nopţi de vară (William Shakespeare, regia: RADU AFRIM, scenografia: IULIANA VÎLSAN,(...)

Detalii

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate. ANPC