news

Laureaţii premiilor UNITER decernate în cadrul Galei de la Teatrul Naţional

  Premiile naţionale UNITER s-au decernat pentru a doua oară în afara Bucureştiului. O astfel de festivitate a mai avut loc la Sibiu, în 2007. Ion Caramitru şi-a declarat public sprijinul oferit Iaşului în cursa pentru obţinerea titlului de capitală culturală europeană. La eveniment a avut loc şi lansarea generaţiei(...)

Detalii

„Prăpădul” la Teatrul Naţional Iaşi

Un text în premieră absolută în România, un regizor „convertit”, după o prodigioasă carieră de scriitor, şi cinci actori din generaţii diferite, reevaluând relaţia dintre „viaţă şi moarte” - sunt doar câteva dintre „ingredientele” celui mai nou spectacol al Naţionalului(...)

Detalii

Cronică de teatru: Prejudecăţi şi mituri spulberate

 Decizând să monteze „Pălăria florentină” la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi, regizorul Silviu Purcărete a întreprins trei acte cu semnificaţie simbolică. Primul depăşeşte sfera artisticului şi o acoperă, mai curând şi la modul exemplar, pe aceea a moralei şi(...)

Detalii

În Sala Mare se repetă

        Au început repetiţiile pentru spectacolul Iaşii în carnaval de Vasile Alecsandri. Un spectacol - eveniment care, pe 5 octombrie, va marca deschiderea Sălii Mari şi a stagiunii 2012-2013.         Pe afiş, nume sonore ale scenei teatrale româneşti:(...)

Detalii

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate. ANPC